Wanneer schooperen?

Schooperen is een kwalitatief zeer hoogstaande en uiterst duurzame oppervlaktebehandeling. Het wordt vooral toegepast voor producten waar corrosie een veelvoorkomend probleem is. Zoals vrachtwagens en landbouwmachines. In de offshore, de petrochemische industrie en in andere veeleisende industriële omgevingen . In combinatie met verf- of poederlagen is het product ook beschermd tegen weers- en omgevingsinvloeden van buitenaf. ​​

In de 750m² grote straalhal staat een schoopeercabine van 10 x 5 x 4 m. Schooperen kan bij ons tot maximaal 25 x 5 x 5 m en tot een maximaal gewicht van 20 ton. 

Zeer duurzame oppervlaktebehandeling

Schooperen (ook metalliseren, vlamspuiten of scoeperen genoemd) is een kwalitatief zeer hoogstaande en duurzame oppervlaktebehandeling. Met een branderpistool brengen we een laag zink-aluminium aan op het zilvergrijze, SA3-gestraalde oppervlak. Het pistool maakt een vlamboog, waarin een massieve draad wordt gesmolten. Deze draad is van zink (TSZ), aluminium (TSA) of een legering van beide metalen. De draad wordt in vloeibare toestand op het oppervlak geblazen. Omdat dit oppervlak is opgeruwd (gestraald), biedt dit een zeer goede hechting. Het resultaat: de perfecte laag voor meerdere beschermende verf- of poederlagen.

Lees meer over Thermal Spray Aluminium (TSA) en Thermal Spray Zinc (TSZ)

Eerst schoonstralen en opruwen

Voordat we gaan schooperen, moeten we het oppervlak eerst schoonstralen en opruwen,
in een reinheid tot SA 3. Dit houdt in dat het oppervlak vrij is van zichtbare verontreinigingen, zoals vet, roest, walshuid en verfresten. Na het stralen heeft het oppervlak een egale metaalkleur en precies de juiste ruwheid. Dit zorgt voor een optimale hechting van de metallisatielaag.

De voordelen van schooperen

 

  • Een langere levensduur
  • Beter bescherming tegen roest
  • Betere bescherming tegen weersinvloeden
  • Betere bescherming tegen omgevingsinvloeden

De beste service in de markt

We adviseren u graag compleet. Dus niet alleen over schooperen, maar ook over stralen en industrieel spuitwerk. Met als doel: een corrosiebestendig product met een zeer lange levensduur. U kunt rekenen op kundig advies, gebaseerd op 30 jaar ervaring. Onze offerte is helder en compleet, zonder onaangename verrassingen achteraf. 

Verdiep je verder

Spuiten

Stralen

Capaciteit

​Uw opdracht voeren we uit op eigen terrein in Harderwijk. Op ons terrein van liefst 10.000 m² (waarvan 4.800 m² verhard en afgesloten buitenterrein) staan 9 productiehallen voor stralen, schooperen en spuiten. Naast het behandelen van uw producten, bieden we ook magazijn- en opslagruimte aan. Dankzij deze grote capaciteit kunnen we heel flexibel werken, qua planning en proces. Meer informatie over onze productiehallen kunt u vinden bij 'onze capaciteit'.

Ontdek onze kennis op het gebied van stralen, schooperen en spuiten.

Industrieweg 24 - 3846 BE Harderwijk - Telefoon +31 (0) 341 - 412 503

© copyright 2017 - Privacy verklaring
Petersen Metaalbescherming B.V. is onderdeel van 'van Ginkel Groep'

Industrieweg 24 - 3846 BE Harderwijk - Telefoon +31 (0) 341 - 412 503