Nieuws Petersen Metaalbescherming

Overname Petersen Metaalbescherming uit Harderwijk: Samen sterker groeien!

Van Ginkel Groep neemt Petersen Metaalbescherming uit Harderwijk gedeeltelijk over. Leonie Petersen blijft na de transactie met 25% van de aandelen actief betrokken bij de organisatie. De overname past binnen de groeistrategie van beide bedrijven. Zo creëren ze kansen om hun dienstverlening en hun markt te uit te breiden en ontstaan er meer groeimogelijkheden voor hun medewerkers. Daar word je samen sterker van.

Van Ginkel Groep: Quality works!

Van Ginkel Groep is een mobiel straal- en conserveringsbedrijf dat in ruim 50 jaar is uitgegroeid naar een onderneming met 120 medewerkers verdeeld over een kantoor in Heteren en werkplaatsen in Valburg en op de Maasvlakte. Van Ginkel Groep heeft opdrachtgevers in de bouw, infra en offshore. 

Petersen Metaalbescherming: De beste service in stralen, schooperen en spuiten

Petersen Metaalbescherming uit Harderwijk, opgericht in 1987 door Henk Petersen, staat al meer dan 35 jaar bekend om kwaliteit, transparantie en innovatiekracht. Verspreid over tien hallen van samen 10.000m2 werken 30 professionals dagelijks aan oplossingen voor metaalbescherming voor klanten uit diverse marktsegmenten. De voornaamste sectoren waarin Petersen actief is zijn de (petro)chemische industrie, machine fabrieken, de baggerindustrie en de infrasector. 

Overname past binnen ambitieuze groeistrategie

André van Ginkel, directeur Van Ginkel Groep: ‘Wij hebben een ambitieuze groeistrategie en een overname past binnen die strategie. Het voordeel van een overname is dat we ‘een rijdende bus’ hebben en niet iets nieuws hoeven op te bouwen. Alleen moet dat wel passen. Marktlink bracht ons in contact met Petersen en bij Petersen past het verrassend goed: onze mensen, onze klanten, onze werkzaamheden, onze dromen én onze bedrijfsfilosofie sluiten goed op elkaar aan. Ik geloof dat een gezamenlijke toekomst ons sterker zal maken.’

Gedeelde kernwaarden brengen Petersen en Van Ginkel bij elkaar

De twee bedrijven delen hun kernwaarden. Ook Van Ginkel Groep staat bekend om kwaliteit en integriteit. Beide bedrijven gaan door het vuur voor hun mensen en zijn trots op hun vermogen om hun klanten te bedienen met innovatieve oplossingen.

De kracht van het familiebedrijf

Leonie Petersen trad in 2017 toe tot Petersen Metaalbescherming dat is opgericht door haar vader. Leonie blijft na de overname aan als directeur en aandeelhouder. Ze heeft altijd bewondering gehad voor de strategie van familiebedrijven: ‘Ik vind de lange termijnfocus van familiebedrijven mooi. Je bouwt samen aan een toekomst en je gaat niet voor de korte winst – dat kan leuk zijn – maar het belangrijkste is dat je het bedrijf goed voortzet met elkaar. Dat doen wij met een platte organisatie en een vast personeelsbestand dat weinig verloop kent en zodoende dat familiegevoel ten goede komt. Het is dan heel fijn om een bedrijf als Van Ginkel naast je te mogen hebben waar je dat gevoel vanaf het eerste moment mee deelt. Zeker als dat ook nog eens wordt bevestigd, wanneer je met elkaar gaat samenwerken. We hebben al gezamenlijke projecten gedaan tijdens de overname, omdat we die overlap commercieel toen ook al zagen.’

Groeikansen door uitbreiding van dienstverlening en actieve acquisitie 

Die overlap biedt in de toekomst alleen nog maar meer kansen. Leonie: ‘Er liggen groeikansen op het gebied van een actiever acquisitiebeleid en het uitbreiden van het huidige dienstenaanbod door bijvoorbeeld activiteiten uit te voeren op locatie. Met Van Ginkel Groep kunnen deze activiteiten geïntensiveerd worden en kunnen we onze dienstverlening uitbreiden in onder andere de infrasector, voor overheden en in de offshore-industrie. Het doel van deze overname is dat we samen sterker worden, want samen kunnen we meer betekenen voor elkaar én voor onze klanten.’

Daarom Petersen

Bij Petersen Metaalbescherming ligt de nadruk op kwaliteit en service.
U kunt bij ons rekenen op:

De best mogelijke service in de markt
Afspraken nakomen, consistent handelen, goed communiceren en kwaliteit leveren. Dát is Petersen Metaalbescherming. We zetten vol in op dienstverlening. Want we weten dat u alleen succesvol kunt zijn als u snel en flexibel kunt inspelen op vragen uit de markt. Daarom bieden we u de beste service in de markt. Met als resultaat: betrouwbare kwaliteit en tevreden klanten, ook op de lange termijn.

De kwaliteit die u nodig heeft
U kunt bij ons rekenen op de kwaliteit die nodig is voor uw specifieke product. Dit spreken we vooraf zorgvuldig door. We informeren u over de meest geschikte oppervlaktebehandeling en conservering. Ook wijzen we u op de aandachtspunten, zodat u echt de juiste keuze kunt maken.

Flexibiliteit
We hebben onze organisatie en onze processen efficiënt ingericht.
Dat betekent dat we nieuwe orders meestal op korte termijn kunnen inplannen. En moet het nog sneller? Dan kunnen we opschalen of planningen aanpassen. Flexibel zijn we vooral dankzij onze grote productiecapaciteit.

Transparantie
Onze prijzen, processen en diensten zijn heel transparant. U weet altijd waar u aan toe bent en wat u kunt verwachten. We houden van open communicatie op basis van wederzijds vertrouwen.

Innovatie
Nanotechnologie, watergedragen verf, polyurea-coating … onze markt is volop in beweging en wij bewegen mee. In samenwerking met opdrachtgevers verkennen we nieuwe wegen. Dat is niet alleen in het belang van ons bedrijf, maar vooral ook in úw belang.

Complete service, dus ook:

  • Assemblage van halfabrikanten tot eindproducten
  • Kleine las- en reparatiewerkzaamheden
  • Opslag van materialen (tegen aantrekkelijke tarieven)
  • Just-in-time levering

Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen?

Vul uw gegevens in en wij nemen z.s.m. contact met u op.

Contactgegevens

+31 (0) 341 - 412 503
 
BTW
NL008515359B01
KVK
Harderwijk no. 08020755
 
Levering volgens metaalunievoorwaarden
Hal 1 Hal 2 Hal 3 Hal 4 Hal 5 Hal 6 Hal 7 Hal 8 Hal 9 Kantoor Transport
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11

Oppervlakte

1000 m2

Hijscapaciteit

3 bovenloopkranen van elk 5 ton

Railsysteem

4 x 50 m

Spuit- /droogcabine

15 x 6 x 4 m

Oppervlakte

420 m2

Hijscapaciteit

bovenloopkraan 2 x 10 ton

Oppervlakte

700 m2

Hijscapaciteit

bovenloopkraan 5 ton

Straalcabine

18 x 8 x 6,5 m

Korundstraalcabine

10 x 5 x 5,5 m

Glasparelcabine

6 x 3 x 2,5 m

Schoopeercabine

10 x 5 x 4 m

Oppervlakte

800 m2

Spuit-/droogcabine

13 x 6 x 4 m

Hangbaansysteem

60 m

Oppervlakte

550 m2

Hijscapaciteit

bovenloopkraan 1.6 ton

Railsysteem

2 x 25 m

Spuit-/droogcabine

10 x 6 x 4 m

Oppervlakte

175 m2

Hijscapaciteit

bovenloopkraan 8 ton

Railsysteem

2 x 20 m

Oppervlakte

500 m2

Hijscapaciteit

3,5 ton

Railsysteem

2x 25m

Oppervlakte

500 m2

Hijscapaciteit

2 bovenloopkranen elk 8 ton

Deze hal is ook te gebruiken voor opslag en productiewerk.

Oppervlakte

300 m2

Hijscapaciteit

2 bovenloopkranen elk 5 ton

Deze hal is ook te gebruiken voor opslag en productiewerk.

Kantoren

Op het terrein werken we met diverse heftrucks (van 1,5 tot 6 ton), een 6-tons mobiele kraan en diverse karren tot 50 ton voor intern transport.

Capaciteit

​Uw opdracht voeren we uit op eigen terrein in Harderwijk. Op ons terrein van liefst 10.000 m² (waarvan 4.800 m² verhard en afgesloten buitenterrein) staan 9 productiehallen voor stralen, schooperen en spuiten. Naast het behandelen van uw producten, bieden we ook magazijn- en opslagruimte aan. Dankzij deze grote capaciteit kunnen we heel flexibel werken, qua planning en proces. Meer informatie over onze productiehallen kunt u vinden bij 'onze capaciteit'.

Ontdek onze kennis op het gebied van stralen, schooperen en spuiten.

Industrieweg 24 - 3846 BE Harderwijk - Telefoon +31 (0) 341 - 412 503

© copyright 2017 - Privacy verklaring
Petersen Metaalbescherming B.V. is onderdeel van 'van Ginkel Groep'

Industrieweg 24 - 3846 BE Harderwijk - Telefoon +31 (0) 341 - 412 503