Wat is Thermal Spray Aluminium?

Een TSA-laag is een metallisatielaag van 200-250 mu aluminium voor het beschermen van de stalen ondergrond tegen corrosie. De laag wordt opgebouwd uit gestolde aluminiumdeeltjes in de vorm van lamellen. De laag is poreus (5-10%) en bevat doorlopende poriën, zoals bij een spons. De belangrijkste uitgangsmaterialen voor het opbrengen van een TSA-laag zijn Al (99,5%) en AlMg5.

Wanneer TSA-lagen toepassen?

TSA wordt vooral toegepast voor corrosiebescherming. De beschermduur van de lagen kan gelijk zijn aan de levensduur van het object: 40 tot 60 jaar of nóg langer. Let wel: de applicatiekosten zijn 1,5 tot 2 maal hoger dan die van een coatingsysteem dat direct op staal wordt aangebracht. De precieze kosten hangen af van de laagdikte en de constructie. TSA is te vergelijken met alternatieve beschermende deklaagsystemen zoals volbad- galvanisch verzinken of hot-dip aluminiseren. 

Wat is Thermal Spray Zinc (TSZ)

Een TSZ-laag is een metallisatielaag van zink. Deze is bedoeld voor producten die bescherming nodig hebben tegen atmosferische corrosie. Het corrosiegedrag vergelijkbaar met dat van thermisch verzinken. TSZ biedt onvoldoende bescherming bij een hoog zoutgehalte in de lucht. Ons advies is dan om de TSZ-laag af te dekken met een of meerdere lagen coating.

Meer informatie

Wilt u weten wat in uw situatie de beste optie is? Neem contact op

Capaciteit

​Uw opdracht voeren we uit op eigen terrein in Harderwijk. Op ons terrein van liefst 10.000 m² (waarvan 4.800 m² verhard en afgesloten buitenterrein) staan 9 productiehallen voor stralen, schooperen en spuiten. Naast het behandelen van uw producten, bieden we ook magazijn- en opslagruimte aan. Dankzij deze grote capaciteit kunnen we heel flexibel werken, qua planning en proces. Meer informatie over onze productiehallen kunt u vinden bij 'onze capaciteit'.

Ontdek onze kennis op het gebied van stralen, schooperen en spuiten.

Industrieweg 24 - 3846 BE Harderwijk - Telefoon +31 (0) 341 - 412 503

© copyright 2017 - Privacy verklaring
Petersen Metaalbescherming B.V. is onderdeel van 'van Ginkel Groep'

Industrieweg 24 - 3846 BE Harderwijk - Telefoon +31 (0) 341 - 412 503